کد خبر:۳۸۱۸۶۴
مدیرعامل شرکت ملی گاز:

سهم ۷۰۰ میلیون تومانی گاز در تامین ماهیانه یارانه‌ها/ کاهش قیمت "سی.ان.جی" رد شد 

مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به سهم ۷۰۰ میلیون تومانی گاز در تامین ماهیانه یارانه‌ها اظهار داشت: شرکت ملی گاز ایران هیچگونه عایدی از افزایش قیمت گاز ندارد و هرگونه افزایش و یا کاهش قیمت این محصول به سیاستهای دولت مربوط است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، امروز در نشست با خبرنگاران در بیان دستاوردهای شرکت ملی گاز در سال ۹۳ اظهار داشت: عملیات اجرایی احداث خط انتقال گاز ایرانشهر-زاهدان تا هفته آینده از محل بند (ق ) تبصره دو بودجه امسال آغاز می شود.

وی افزود: خطوط انتقال گاز سیستان و بلوچستان، ایرانشهر- زاهدان و ایرانشهر به چابهار توجیه اقتصادی دارند و در شورای اقتصاد نیز تصویب شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: برای اجرای این پروژه، ١,٦ میلیارد دلار اعتبار تعریف شده است.

 

وی تصریح کرد: در سال ۹۳ شاهد افزایش مصرف در تمامی مصرف کنندگان صنعتی بودیم و این در حالی بود که مصرف در بخش خانگی و تجاری تغییری پیدا نکرد که این خود نشانگر تولید بیشتر همراه با مصرف کمتر است تا به این واسطه شاهد افزایش ظرفیت صادراتی باشیم.


عراقی ادامه داد: شورای اقتصاد بر اساس بند «ق» تبصره دو بودجه امسال، اجرای خطوط انتقال گاز استان سیستان و بلوچستان، از جمله ایرانشهر به زاهدان و ایرانشهر به چابهار را تصویب کرده است.

 

به گفته معاون وزیر نفت، نیروگاههای ایرانشهر، زاهدان و چابهار سالانه ٢ میلیارد لیتر فرآورده نفتی مصرف می کنند که با گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، از مصرف این میزان فرآورده جلوگیری می شود.

 

وی با بیان این که تا دو سال آینده با جایگزینی گاز و سوختهای مایع تحویلی به نیروگاههای این استان امکان صادرات این فرآورده های نفتی فراهم می شود، اظهار کرد: اعتبار هزینه شده برای اجرای این خطوط با گازرسانی به نیروگاهها چابهار، ایرانشهر، زاهدان و... در طول یکسال قابل بازگشت است.

 

گازرسانی به بیش از دومیلیون خانوار روستایی با اعتبار ٤,٧ میلیارد دلار

 

عراقی یادآور شد: پروژه گازرسانی به بیش از دو میلیون خانوار باقیمانده نیز با اعتبار ٤,٧ میلیارد دلار تا پایان امسال  آغاز می شود.

 

وی ادامه داد: این پروژه نیز از جمله طرحهای تصویب شده در شورای اقتصاد است.

 

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، بانکها، شرکتهای داخلی و خارجی می توانند برای سرمایه گذاری در این پروژه ها اعلام آمادگی کنند.

 

معاون وزیر نفت با بیان این که این شرکت در سال ٩٤ تبدیل به موتور محرکه اقتصاد کشور می شود، گفت: با گازرسانی به شهرها و روستاهای باقیمانده، برای لوله سازها، کارشناسان، شرکتهای تاسیسات لوله کشی گاز در منازل و... اشتغال زایی ایجاد می شود.

 

تکمیل خط لوله ششم سراسری تا پایان سال آینده

 

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: تکمیل خط ششم سراسری و ایستگاه های خط هشتم از برنامه های سال آینده این شرکت است و این پروژه ها تا پایان سال ٩٥ به بهره برداری می رسند.

 

وی حجم سرمایه در سال ۹۴، ۹۵ و نهایتا ۹۶ را ۱۶ میایارد دلار عنوان کرد و افزود: از این میزان ۴.۷ میلیارد دلار مربوط به گازرسانی، ۱.۶ میلیارد دلار برای سیستان و مابقی مربوط به خطوط انتقال اصلی میباشد.

 

به گفته عراقی، عملیات اجرایی خط نهم و یازدهم نیز با هدف انتقال افزایش ظرفیت ٢٠٠ میلیون مترمکعبی تولید گاز در سال آینده آغاز می شود.

 

وی ادامه داد: تکمیل و احداث این خطوط سراسری نیز از جمله طرحهای تصویب شده در شورای اقتصاد است.

 

معاون وزیر نفت خاطرنشان کردک شرکت ملی گاز ایران هیچگونه عایدی از افزایش قیمت گاز ندارد و به ازای هر مترمکعب تنها ۲۰ تومان به شرکت رسیده و مابقی به یارانهها تعلق میگیرد.

 

وی اضافه کرد: ما سالیانه بیش از ۱۰ هزار میلیارد دلار یا به عبارتی ۷۰۰ میلیارد توامن در هر ماه به یارانه‌ها کمک می‌کنیم.

 

عراقی همچنین در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا وزیر نفت کاهش قیمت سی.ان.جی (گاز طبیعی) را به شرکت ملی گاز ایران ابلاغ کرده است گفت: سیاست دولت و وزارت نفت حمایت از توسعه صنعت سی.ان.جی است اما نه در غالب کاهش قیمت گاز طبیعی.

 

وی با اشاره به این که تعیین قیمت سی.ان.جی تابع یک فرمول مشخص است گفت: حمایت از این صنعت در غالب افزایش کارمزد برای سرمایه‌گذارانی است که در کلانشهرها اقدام به ساخت جایگاه‌ می‌کنند. این امر با هدف کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی و کاهش صف‌ در جایگاه‌های سی.ان.جی انجام می‌شود.

 

معاون وزیر نفت با تأکید بر این که تاکنون ابلاغیه‌ای از سوی وزیر نفت مبنی بر کاهش قیمت سی.ان.جی و یا حتی افزایش کارمزد جایگاه‌داران به شرکت ملی گاز ایران ارسال نشده است گفت: افزایش یا کاهش قیمت حامل‌های انرژی نیازمند مصوبه سازمان هدفمندی یارانه‌هاست.

 

این خبر در حال تکمیل است...

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار